Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μελέτη Περίπτωσης

Παρακαλώ το σχόλιό σας και στην παρακάτω μελέτη περίπτωσης:
O νέος Διευθυντής της σχολικής μονάδας διαπίστωσε ότι έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βανδαλισμού σε βάρος της σχολικής περιουσίας και του διδακτηρίου την ώρα που το σχολείο δεν βρίσκεται σε λειτουργία. Σε σύσκεψη με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κατάλαβε ότι υπεύθυνοι δεν είναι μαθητές αλλά «εξωσχολικοί». Οι εκπαιδευτικοί ανέφεραν ότι χρόνια τώρα προσπαθούν να πείσουν για να τοποθετηθούν συστήματα ασφάλειας και περίφραξης στα σχολεία, αλλά κανείς δε συμφωνεί γιατί το κόστος είναι υπερβολικό και πέραν των δυνατοτήτων των σχολικών επιτροπών.

Μελέτη Περίπτωσης

Παρακαλώ αφήστε τα σχόλιά σας στην παρακάτω μελέτη Περίπτωσης. Δεν αφορά μόνο τους δασκάλους, οι γνώμη όλων είναι πολύτιμη.
Τα νηπιαγωγεία λειτουργούν διοικητικά αυτόνομα από τα Δημοτικά Σχολεία στα οποία «φιλοξενούνται». Η ηγεσία του Υπουργείου προβληματίζεται να προχωρήσει στην διοικητική ενσωμάτωση των νηπιαγωγείων στα Δημοτικά σχολεία και με σχετική εγκύκλιο σας ζητά να προτείνετε ή όχι την διοικητική ενσωμάτωση των νηπιαγωγείων στα Δημοτικά σχολεία.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

mobile learning


Για να λειτουργήσει καλύτερα η ομάδα των "Οδοιπόρων" παρουσιάζεται το κυριότερο κομμάτι της εργασίας για το mobile learnig.
Ο στόχος είναι να περιγράψουμε ένα παιχνίδι στο οποίο θα χρησιμοποιούμε κινητές συσκευές.

Τίτλος παιχνιδιού:  «Αναζητώντας στην Πομπηία»
Στόχος του παιχνιδιού: Είναι ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στο οποίο τα παιδιά καλούνται να πλοηγηθούν στο χώρο της Πομπηίας  με τη βοήθεια κινητής συσκευής τηλεφώνου, να  ανακαλύψουν τα κρυμμένα κλειδιά  και να συνεχίσουν στο επόμενο σημείο. Κερδίζει η ομάδα που θα έχει μαζέψει τα περισσότερα κλειδιά στο συγκεκριμένο χρόνο.
Μαθησιακός στόχος: να γνωρίσουν σημαντικές γωνιές της Πομπηίας, να αναγνωρίσουν τη χρήση του, να τον συνδέσουν με την οικονομική και κοινωνική ζωή και να συνδέσουν τις δραστηριότητες αυτές με το σήμερα.
Περιγραφή: δίνεται στα παιδιά μια εικόνα, ένα γρίφος, ένα βίντεο ή ένα μαθηματικό πρόβλημα πίσω από τα οποία κρύβεται η αποστολή της ομάδας. Δίνονται με κάποιο καλυμμένο τρόπο οι γεωγραφικές συντεταγμένες του σημείου στο οποίο καλούνται να μεταβούν - χρησιμοποιώντας το  google erth- κι ορισμένες πληροφορίες για το χώρο που πρόκειται να ανακαλύψουν. Όταν φτάσουν στο χώρο λαμβάνουν από το κινητό τους της αντίστοιχη χωρο -ευαίσθητη πληροφόρηση, στέλνουν στον εκπαιδευτικό μέσω sms ένα μικρό κείμενο για το χώρο, λαμβάνουν από εκείνον μια ερώτηση, η απάντηση της οποία θα είναι το ζητούμενο κλειδί. Πρέπει να απαντήσουν μέσα σε 15΄. Συνεχίζουν στο επόμενο σημείο είτε βρουν την κρυμμένη λέξη- κλειδί είτε όχι. Η ομάδα επίσης θα πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα- ταυτότητα του χώρου π.χ. :τι βλέπουν, πώς μπορεί να χρησιμοποιούσαν το χώρο, γιατί ήταν σημαντικός ο χώρος αυτός , αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σήμερα κλπ. Καλούνται επίσης να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο του χώρου με τις σχετικές πληροφορίες που η ομάδα θα αφηγηθεί. Σκοπός είναι να αναδείξουν περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή των ανθρώπων του παρελθόντος. Με βάση αυτές τις πληροφορίες δηλ. τη φόρμα και το βίντεο, στο τέλος του κάθε παιχνιδιού κάθε ομάδα θα κληθεί να βιντεοσκοπήσει μια δραματοποίηση γι α έναν από τους χώρους που επισκέφτηκε, γυρίζοντας στο παρελθόν και έχοντας ρόλους των ανθρώπων της εποχής εκείνης . Αυτό το παρουσιάζει στις άλλες ομάδες οι οποίες θα πρέπει να βρουν σε ποιο χώρο αναφέρονται. Η ομάδα που βρίσκει το χώρο κερδίζει κι ένα ακόμα  κλειδί , ενώ οι ομάδα που το παρουσιάζει κερδίζει τόσα κλειδιά όσες ήταν και οι σωστές απαντήσεις των ομάδων. Αν δηλαδή μετά τη δραματοποίηση 3 ομάδες βρουν το σωστό χώρο στον οποίο αναφέρεται η δραματοποίηση τότε η 3 αυτές ομάδες κερδίζουν  από ένα κλειδί και η ομάδα που το παρουσίασε κερδίζει 3 κλειδιά – επιβραβεύεται έτσι η εύστοχη δραματοποίηση.
Μένει να κάνουμε το δεύτερο κομμάτι της εργασίας.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Φόρμα ερωτήσεων ομάδας εργασίας

Πάρε μέρος στην καταγραφή της ομάδας.
Κάνε κλικ στην εικόνα

Ενημέρωση σχετικά με τα οδοιπορικά

Σε ποιες περιπτώσεις δικαιούται ο εκπαιδευτικός αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων και εξόδων εκτός έδρας








Την αποζημίωση ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ δικαιούται ο εκπαιδευτικός που μετακινείται από το σχολείο της οργανικής του θέσης ( ή το σχολείο τοποθέτησης του, αν πρόκειται για αναπληρωτή ), για εντεταλμένη υπηρεσία.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

1. Για την αποζημίωση των ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΘΕΣΗΣ, λαμβάνονται υπ’ όψη οι ημέρες μετακίνησης και η χιλιομετρική απόσταση. Στην μετακίνηση ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ο εκπαιδευτικός ΔΕΝ δικαιούται αποζημίωση εκτός έδρας ανεξαρτήτως αποστάσεως.

2. Για την αποζημίωση των ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ( σε μετακίνηση πλην της διάθεσης ), λαμβάνονται υπ’ όψη οι ημέρες μετακίνησης, η χιλιομετρική απόσταση και αντίτιμο διοδίων ( εάν υπάρχουν ). Αν ή χιλιομετρική απόσταση είναι μεγαλύτερη των τριάντα εννιά ( 39 ) χιλιομέτρων, τότε ο εκπαιδευτικός δικαιούται και αποζημίωση ΕΞΟΔΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ η οποία ισούται με το της ημερήσια αποζημίωσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν στη μετακίνηση ο εκπαιδευτικός συναντά ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΟΔΙΩΝ τότε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ καταθέτει και τις αποδείξεις διοδίων, διαφορετικά θεωρείται ότι η μετακίνηση έγινε με λεωφορείο και η αποζημίωση είναι το αντίτιμο των εισιτηρίων.

3. Για την αποζημίωση των ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ λαμβάνονται υπ’ όψη οι ημέρες μετακίνησης, η χιλιομετρική απόσταση, το αντίτιμο των διοδίων, το ποσό που δαπανήθηκε σε ξενοδοχείο και η καταβολή της συμμετοχής σε συνέδριο ή σεμινάριο.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Αποζημίωση 0,15 € ανά χιλιόμετρο – Καταβάλλεται ανεξαρτήτως απόστασης.

Αποζημίωση 29,35 € ανά ημέρα – Καταβάλλεται όταν η μετακίνηση είναι πέραν της μίας ( 1 ) ημέρας και για όσες μέρες αναφέρει η απόφαση μετακίνησης πλην της ημέρας επιστροφής.

Αποζημίωση 9,78 € ανά ημέρα – Καταβάλλεται όταν η επιστροφή είναι αυθημερόν και η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγαλύτερη των 39 χιλιομέτρων. Επίσης καταβάλλεται σαν αποζημίωση για την τελευταία μέρα μετακίνησης, όταν η επιστροφή δεν είναι αυθημερόν.

Αποζημίωση διανυκτέρευσης – Καταβάλλεται όταν η μετακίνηση είναι πέραν της μίας ( 1 ) ημέρας και ο εκπαιδευτικός προσκομίσει απόδειξη από ξενοδοχείο.
Το ποσό δαπάνης για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο δεν πρέπει να υπερβαίνει το προβλεπόμενο ημερήσιο ποσό, το οποίο είναι :
- για Σχολικό Σύμβουλο, Διευθυντή Εκπαίδευσης, Προϊστάμενο Γραφείου και Διευθυντή Σχολικής μονάδας, 44,02 €
- για εκπαιδευτικό 35,22 €
Αν η απόδειξη του ξενοδοχείου αναφέρει μεγαλύτερο ποσό, τότε σαν δαπάνη διανυκτέρευσης θεωρείται το προβλεπόμενο ποσό. Αν το ποσό είναι μικρότερο, τότε η αποζημίω-ση της δαπάνης διανυκτέρευσης είναι το αναγραφόμενο ποσό στην απόδειξη του ξενοδοχείου. Η απόδειξη ξενοδοχείου ΠΡΕΠΕΙ να είναι ονομαστική και να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού και ο Α. Φ. Μ.

Αποζημίωση διοδίων – Το αντίτιμο διοδίων εφόσον οι ημερομηνίες στις αποδείξεις των διοδίων συμφωνούν με την μετακίνηση. Αν ή μετακίνηση είναι αυθημερόν, οι ημερομηνίες ΠΡΕΠΕΙ να είναι της ίδιας ημέρας με την μετακίνηση. Αν η μετακίνηση είναι για περισσότε-ρες ημέρες, τότε η ημερομηνία αναχώρησης ΠΡΕΠΕΙ να είναι της ημέρας μετακίνησης ( ή της προηγούμενης ) και η ημερομηνία επιστροφής η τελευταία ημέρα μετακίνησης ( ή την επόμενη ). Σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται ότι η μετακίνηση έγινε με υπεραστικό ΚΤΕΛ και δεν καταβάλλεται αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων αλλά το αντίτιμο των εισιτηρίων ΚΤΕΛ. Σε αυτή την περίπτωση επισυνάπτετε βεβαίωση αντιτίμου του εισητηρίου της διαδρομής.

Αποζημίωση συμμετοχής σε συνέδριο ή σεμινάριο – Το ποσό καταβολής συμμετοχής σε συνέδριο ή σεμινάριο που αναγράφεται στην απόδειξη.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Μόνο στο ποσό της αποζημίωσης εκτός έδρας υπάρχει κράτηση υπέρ Μ. Τ. Π. Υ. 2 %

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΘΕΣΗΣ

1. Απόφαση ΠΥΣΔΕ της διάθεσης όπου θα αναγράφονται και οι ημέρες μετακίνησης.

2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του βιβλίου πράξεων του σχολείου με την πράξη ανάληψης υπηρεσίας

3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βεβαίωσης χιλιομετρικής απόστασης από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

4. Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86 στην οποία αναφέρεται ο αρ. κυκλοφορίας του Ι. Χ., ο αριθμός διπλώματος οδήγησης και η μόνιμη κατοικία

5. Καταστάσεις πληρωμής σε τρία ( 3 ) αντίτυπα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

1. Απόφαση μετακίνησης. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ το πρωτότυπο.

2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βεβαίωσης χιλιομετρικής απόστασης από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

3. Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86 στην οποία αναφέρεται ο αρ. κυκλοφορίας του Ι. Χ., ο αριθμός διπλώματος οδήγησης και η μόνιμη κατοικία

4. ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ του εκπαιδευτικού. Η βεβαίωση ΠΡΕΠΕΙ να είναι πρωτότυπη.

5. Το έγγραφο πρόσκλησης του φορέα που οργανώνει το σεμινάριο ή το συνέδριο. ( εάν υπάρχει )

6. Καταστάσεις πληρωμής σε τρία ( 3 ) αντίτυπα

7. Αποδείξεις διοδίων ( όπου υπάρχουν ). Η ημερομηνίες πρέπει να είναι των ημερών της μετακίνησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Αν οι αποδείξεις διοδίων δεν υπάρχουν ή δεν συμφωνούν με τις ημερομηνίες μετακίνησης, θεωρείται ότι η μετακίνηση έγινε με συγκοινωνία και απαιτείται βεβαίωση αντιτίμου εισιτηρίου.

Αν η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε με συγκοινωνιακό μέσο, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ τα αποκόμματα εισιτηρίων

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

1. Απόφαση μετακίνησης. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ το πρωτότυπο.

2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βεβαίωσης χιλιομετρικής απόστασης από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

3. Υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86 στην οποία αναφέρεται ο αρ. κυκλοφορίας του Ι. Χ., ο αριθμός διπλώματος οδήγησης και η μόνιμη κατοικία

4. ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ του εκπαιδευτικού ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ. Η βεβαίωση ΠΡΕΠΕΙ να είναι πρωτότυπη.

5. Το έγγραφο πρόσκλησης του φορέα που οργανώνει το συνέδριο ή το σεμινάριο.


6. Καταστάσεις πληρωμής σε τρία ( 3 ) αντίτυπα

7. Αποδείξεις διοδίων ( όπου υπάρχουν ). Η ημερομηνίες πρέπει να είναι των ημερών της μετακίνησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Αν οι αποδείξεις διοδίων δεν υπάρχουν ή δεν συμφωνούν με τις ημερομηνίες μετακίνησης, θεωρείται ότι η μετακίνηση έγινε με συγκοινωνία και απαιτείται βεβαίωση αντιτίμου εισιτηρίου.

Αν η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε με συγκοινωνιακό μέσο, ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ τα αποκόμματα εισιτηρίων

8. Απόδειξη ξενοδοχείου. Υποχρεωτικά απαιτείται ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ και ΑΤΟΜΙΚΗ, με το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου και τον Α. Φ. Μ. Αν δεν υπάρχει απόδειξη από ξενοδοχείο, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ υπεύθυνη δήλωση διανυκτέρευσης σε φιλικό σπίτι, όπου θα αναγράφεται η ακριβής διεύθυνση και το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη.

9. Πρωτότυπη απόδειξη ποσού συμμετοχής σε σεμινάριο ή συνέδριο.

Στοιχεία Που Απαιτούν Συμπλήρωση Στην Κατάσταση Πληρωμής



Τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσετε είναι :
• Το Γραφείο στο οποίο υπάγετε το σχολείο. Αν το σχολείο υπάγετε στην Διεύθυνση, διαγράφετε την αντίστοιχη γραμμή.
• Την Δ. Ο. Υ. πληρωμής
• Το χρονικό διάστημα για το οποίο υποβάλλετε η κατάσταση ( ΑΠΟ…. ΕΩΣ ΚΑΙ )
• Το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού
• Τον Α.Φ.Μ. του εκπαιδευτικού
• Το Σχολείο οργανικής θέσης του εκπαιδευτικού
• Τον τόπο αναχώρησης και τον τόπο μετάβασης του εκπαιδευτικού.
• Τις ημέρες μετακίνησης του εκπαιδευτικού
• Την χιλιομετρική απόσταση
• Το αντίτιμο των διοδίων ( όπου υπάρχει )
• Το ποσό συμμετοχής σε συνέδριο ή σεμινάριο ( όπου υπάρχει )
• Την πόλη, την ημερομηνία υποβολής και το ονοματεπώνυμο του Διευθυντή / Διευθύντριας


Πηγή : Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας